Lehtovuori

Tämän rakennusneuvos Olli Lehtovuoren mukaan nimensä saaneen alueen on suunnitellut ennakkoluulottomuudestaan tunnettu arkkitehti Eric Adlercreutz.

Lehtovuori sijaitsee Espoon, Vantaan ja Helsingin rajojen tuntumassa Helsingin luoteiskulmassa n. 10 km:n etäisyydellä Helsingin keskustasta. Naapurissa Espoon puolella on Uusmäen omakotitaloalue.

Alueelle rakennetut asunnot ovat pääosin erillistaloja, joissa on oma piha ja autopaikka asunnon läheisyydessä. Huoneistoalat vaihtelevat 36 - 141 neliöön. Alueen pohjoisosaan on rakennettu kaksi Nuorisoasuntoliiton kerrostaloa. Kerrostaloissa asuntoja on 72kpl.

Helsingin kaupunki järjesti syksyllä 2001 Konalan Lehtovuoren asuntoalueella tontinluovutuskilpailun, jonka VVO Rakennuttaja Oy voitti yhdessä arkkitehtitoimisto A-konsulttien kanssa tekemällään suunnitelmalla. Voitosta päättänyt arviointiryhmä totesi Pikkukaupungiksi nimetyn suunnitelman asuntoratkaisujen olevan "monipuolisia ja tuoreita sekä hinta-laatusuhteeltaan kilpailun parhaita".

Lehtovuoren alueelle on toteutettu useammassa vaiheessa vuosina 2002-2005 yhteensä 88 asuntoa. I vaiheen rakentaminen alkoi syksyllä 2002, II vaiheen keväällä 2003 ja III vaiheen keväällä 2004. Alueen rakennukset, katuosuudet ja puistot valmistuivat lopullisesti vuoden 2005 aikana.

Jaa kavereille